Esquerra Unida exigeix un compromís per part del Consell assegurant que el projecte de Port Mediterrani està paralitzat

La formació d’esquerres evidència les notables contradiccions entre el PSPV i Compromís en aquest assumpte

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, acompanyat del portaveu d’EUPV en l’Ajuntament de Paterna, Javier Parra, han visitat aquest matí els terrenys de La Mola on està previst des de fa anys que es construïsca el denominat com projecte del Port Mediterrani. Rodríguez ha posat en evidència les constants contradiccions entre el PSPV i Compromís ja que “mentre Ximo Puig anima als inversors a que ho reprenguen, Compromís assegura que està parat”. Per açò, “exigim un compromís ferm per part del Consell assegurant que Port Mediterrani no es va a desenvolupar”, ha demanat el dirigent de la formació d’esquerres.

“En Esquerra Unida ho hem tingut clar des que es va conèixer la intenció de fer el projecte i ho seguim tenint”, ha aclarit el coordinador d’EUPV, qui ha afegit que en l’àrea metropolitana de València l’oferta comercial de grans centres comercials està coberta. Així mateix, ha insistit que aquest projecte “forma part de l’antiga cultura econòmica que ens va portar al ‘pelotazo’ i la bombolla immobiliària centrada en l’especulació i que nosaltres condemnem perquè no genera riquesa sinó que produeix una crisi en el comerç”.

Cal recordar que EUPV va estar treballant durant la passada legislatura tant des de l’Ajuntament de Paterna com des de Les Corts i el Congrés dels Diputats en aquest tema, defensant que és necessari un canvi productiu.

Per la seua banda, Javier Parra ha recordat que dimecres passat el PP va portar al Ple de la Corporació una moció demanant que es reprenguera aquest projecte i que finalment va ser aprovada una transaccional recolzada pels populars i els socialistes. “No pot ser que un Ajuntament com el de Paterna se seguisca obstinant a continuar amb un model productiu que s’ha demostrat ja esgotat. Hem de centrar-nos més en la reindustrialització i no en una tercerizació comercial de la qual ja tenim oferta suficient”.

El portaveu del grup municipal d’EU en l’Ajuntament de Paterna ha desmentit que un projecte d’aquest tipus vaja a crear ocupació. “El que succeiria és tot el contrari, és a dir, aquests grans centres comercials el que estan fent és buidar les ciutats del xicotet comerç i destruint molt més ocupació del que creen i el que es crea és en unes condicions molt precàries. Necessitem que es creu ocupació de qualitat i riquesa i açò és el que anem a defensar sempre”, ha dit.

A més, Parra ha lamentat que el PSOE de Paterna estiga recuperant el pitjor del PSOE de Borruey, ex alcalde del municipi, que va basar el seu mandat en la rajola i ja projectava cobrir de ciment l’espai verd sobre el qual es pretén construir Port Mediterrani. “Els plans de Borruey eren molt similars als d’Agustí per a aqueixa zona, i ara Sagredo sembla que vol continuar per aqueixa línia”, ha assenyalat.

“S’està enganyant al comerç local i se’ls estan venent unes suposades bondats d’un projecte que només els va a portar problemes”, ha indicat el regidor, qui ha afegit que EU seguirà treballant per a informar als veïns de Paterna sobre els grans perills de Port Mediterrani. “Comerciants d’altres pobles s’estan adonant d’açò i han començat a mobilitzar-se i és el que cal fer a Paterna”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button