EUPV demana la compareixença del ministre d’Interior perquè informe sobre els motius que han portat al tancament temporal del CIE de Sapadors

Sixto: “Desitjaríem que aquesta clausura temporal acabara convertint-se en definitiva”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, va registrar dimarts passat una sol·licitud de compareixença del Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè explique “la lamentable” situació del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Sapadors després de conèixer que aquesta instal·lació ha sigut tancada temporalment per plagues d’insectes. Així mateix, la formació d’esquerres també interrogarà al responsable de la cartera d’Interior sobre les denúncies de diverses Onegés respecte a possibles menors internats en aquest centre. “Tant de bo la correlació de forces en un Congrés com l’actual permetera canvis en la legislació migratòria espanyola, una legislació que ha rebut fortes crítiques per part d’instàncies internacionals i que és necessari modificar seriosament”, ha manifestat.

Sixto ha insistit que no és la primera vegada que succeeix ja que aquest CIE ha hagut de tancar les seues portes en altres ocasions per plagues similars, “fet que ve a demostrar la situació d’insalubritat en la qual es veuen obligats a conviure els interns”. Cal recordar que durant la legislatura 2011-2015 han sigut nombroses les ocasions en les quals el diputat valencià ha exigit el tancament d’aquesta presó encoberta, així com les preguntes, proposicions, interpel·lacions i mocions que ha dirigit al govern Central en aquest sentit.

“És una realitat constatada que es continua tancant diàriament en els diferents CIE´s de tota Espanya a persones simplement pel fet de no tenir papers, sense haver comès cap delicte”, ha afirmat Sixto, qui ha recordat que el passat 20 de novembre el propi Ple de l’Ajuntament de València va aprovar la petició d’instar al Govern de l’Estat al fet que s’aprovara el tancament immediat dels Centres d’Internament per a Estrangers i, en concret, del situat en Sapadors.

“Desgraciadament, ja ha transcorregut quasi un any i no solament no s’han tancat les portes d’aquest centre sinó que són múltiples els problemes que sorgeixen, com el cas de les plagues d’insectes, i que obliga als interns a patir unes condicions deplorables, sense oblidar-nos de la vulneració constant de determinats drets”, ha assegurat el dirigent d’esquerres. Ricardo Sixto ha manifestat que des d’EUPV “desitjaríem que aquest tancament temporal es convertira en definitiu i, per fi, poguérem posar el punt i final a un centre que no hauria d’haver existit mai”, ha dit.

Related Articles

Back to top button