Esquerra Unida exigeix al Govern en funcions que garantisca la seguretat del personal intern i del personal públic del Centre Penitenciari de Picassent

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha demanat que, encara que el Govern central es trobe en funcions, comparega el Secretari General d’Institucions Penitenciàries en la Cambra Baixa davant la situació alarmant en la qual es troba la presó de Picassent. “Fa quasi dos mesos que demanem aquesta compareixença a causa dels nombrosos incidents que s’havien produït en el primer semestre en aquesta instal·lació, no obstant açò, els fets, lluny de remetre, s’estan incrementant i no s’està cercant una solució urgent a un problema tan greu”, ha afirmat Sixto.

El que ocorre en el centre de Picassent des de fa temps “és més que lamentable”, ha assegurat el diputat valencià, qui ha recordat que en l’anterior legislatura ja va tenir l’oportunitat de presentar diferents preguntes respecte la situació que es vivia i va demanar la compareixença del Secretari General d’Institucions Penitenciàries.

Així mateix, Sixto ha assenyalat que a l’informe que va publicar fa poc l’Agrupació de Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciàries i que constatava que ens trobem davant una situació endèmica, cal afegir la denúncia realitzada aquesta mateixa setmana per CC.OO. posant en evidència el col·lapse que pateix aquesta presó. “Coincidim plenament amb el sindicat en què actualment no està garantida ni la seguretat del personal intern ni de les treballadores i treballadors públics d’aquest centre, fet que poc sembla importar-li al Govern de Mariano Rajoy”, ha dit.

“Picassent és un dels centres penitenciaris més grans de tota Espanya que, a més de tenir un problema crònic de falta de personal, sobretot per la llei que limita la possibilitat de contractar nous funcionaris, se sumen les retallades pressupostàries i les obres al centre. Tot açò només ha fet que agreujar la situació”, segons ha declarat Sixto.

Per açò, “des d’Esquerra Unida insistim en la necessitat de la compareixença del responsable dels centres penitenciaris”, ha manifestat el dirigent de la formació d’esquerres, qui també ha anunciat la presentació de nou d’una bateria de preguntes demanant que el Govern explique com pensa corregir la situació de dèficit de personal i de recursos que pateix aquesta instal·lació.

Related Articles

Back to top button