EU S’ADHEREIX A LA MANIFESTACIÓ D’UGT PER A QUÈ S’INCREMENTEN ELS CONTROLS A LES ETT

EU s’ha sumat hui a la manifestació convocada per UGT per a protestar contra l’ús il·legal de les ETT, l’empitjorament de les condicions de treball al camp, i la reivindicació de polítiques que garantisquen el dret a un treball digne.
Des que van ser creades a l’any 1994, les ETT han crescut espectacularment a tot el territori estatal. Al País València hi ha aproximadament unes 33 oficines de l’INEM, mentre que les ETT sumen 190. Cada vegada són menys les empreses que contracten directament als collidors, i es fa per mitjà d’aquestes Empreses de Treball Temporal, fet que genera molts casos incompliments legals importants i precarietat laboral. Entre els més comuns que s’han detectat han estat les diferències a la baixa en salaris, falta de dies cotitzats a la Seguretat Social, i les males condicions de treball en general que, en alguns casos, s’apropen a condicions d’esclavitud.
Des de que EU governa la regidoria de Promoció Econòmica i IDEA no col·labora amb les ETT ni cedint recursos, ni col·laborant amb les seues campanyes, ni homologant les seues activitats.
Des de l’Ajuntament, exigirem més valentia a la Generalitat Valenciana i al govern central per a majors inspeccions per part de la Generalitat i exigirem la supressió d’aquestes empreses i la seua reestructuració cap a entitats públiques que garantisquen el dret a un treball digne.
Per a Esquerra Unida és prioritari en aquest moment, per millorar a curt termini la situació del camp riberenc, acabar amb l’explotació de les ETT que han generat un greu conflicte laboral al camp, una baixada dels jornals intolerable, una doble explotació per als immigrants i realment no ha abaratit el cost, sinó que ha servit per a crear més beneficis als intermediaris i grans comerciants.

Show More

Related Articles

Back to top button