Querol: “Esperàvem que el Consell haguera sigut més valent amb l’esborrany del Decret de Plurilingüisme Dinàmic”

EUPV valora de manera molt negativament l’excés de nivells, així com la falta d’equilibri en alguns entre el valencià i el castellà

La coordinadora d’Educació d’EUPV, Conxa Querol, després d’estudiar l’esborrany del Decret de Plurilingüisme Dinàmic, ha indicat que, des de la formació d’esquerres, “esperàvem que el Consell haguera sigut més valent i haguera presentat un text més ambiciós”. Així mateix, Querol ha insistit que en Esquerra Unida “seguim treballant per la defensa de la llengua valenciana i, per açò, com part integrant de la Plataforma per la Defensa dels Drets Lingüístics, demanem que es tinga en compte la nostra opinió”.

Quant als punts més destacats amb els quals la formació d’esquerres no està d’acord destaca el fet que hi haja un excés de nivells i subnivells, així com que en alguns d’ells no està equilibrat el valencià i el castellà. “Creiem que el text ha de garantir que el valencià siga la llengua vehicular de l’educació i, tal com està redactat, no amb els mínims exigits”, ha afirmat la coordinadora d’Educació.

Igualment, des d’EUPV, que està estudiant la possibilitat de presentar esmenes, “valorem de manera molt negativa que el text no garantisca que els centres educatius opten pel programa avançat, que és l’únic que garanteix la formació plurilingüe”.

En definitiva, Conxa Querol, encara que ha valorat com un primer pas important l’esborrany, “també considerem que cal treballar-ho més, escoltar a totes les organitzacions d’institucions que estan vinculades en la defensa de la llengua ja que es queda curt a l’hora de garantir el nombre d’hores possibles en valencià”.

 

Show More

Related Articles

Back to top button