EU recolza les esmenes presentades per la PAH a l’esborrany de Llei per a la Funció Social de l’Habitatge

El diputat d’Esquerra Unida en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha traslladat hui el suport de la formació d’esquerres a les quasi 70 al·legacions presentades per la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH) a la Llei per a la Funció Social de l’Habitatge de la Comunitat Valenciana que està preparant el govern de la Generalitat. “Que el País Valencià fóra la tercera comunitat el passat any en alçaments hipotecaris no fa més que evidenciar que és necessària una llei que talle d’arrel aquesta xacra que viu la societat actual i, per açò, és prioritari que el Consell accepte les peticions plantejades per la PAH”, ha defensat Sixto.

Un parc públic d’habitatge en lloguer suficient per a cobrir les necessitats socials, mesures per a fer front al sobre endeutament de les famílies i unes altres que facen que la banca es responsabilitze de la situació que ha contribuït a crear “són peticions més que raonables plantejades per la PAH i amb les quals estem totalment d’acord i, per tant, exigim que siguen tingudes en compte pel govern autonòmic dirigit per Ximo Puig”, ha afirmat el diputat d’EUPV.

“L’estafa hipotecària produïda per les polítiques aplicades en les últimes dècades està generant una vulneració sistemàtica de drets fonamentals, amb la seua cara més dramàtica en els desnonaments massius i en el sobre endeutament de les famílies”, ha recordat Ricardo Sixto, qui ha afegit que deixar el dret a l’habitatge a l’arbitri del mercat destrueix aquest dret i, a més, “no suposa una activitat econòmica sostenible ni generadora d’ocupació estable, sinó un negoci depredador, especulatiu i voraç, que té en els desnonaments la seua cara més salvatge”.

Related Articles

Back to top button