Marina Albiol: “Rajoy i la Comissió Europea castiguen el camp i la població més vulnerable per l’incompliment del dèficit”

La portaveu d’EUPV a Brussel·les Marina Albiol ha criticat durament la Comissió Europea i l’executiu en funcions espanyol, davant la greu situació a la que abocaran els sectors primaris i els segments més vulnerables de la població arran el procediment d’infracció per l’incompliment de les injustes regles sobre el dèficit que imposa la CE, el qual contempla la suspensió de diferents programes europeus que es desenvolupen al País Valencià d’impuls al medi rural, recolzament a les pimes o a accés al mercat laboral.

En paraules d’Albiol, “ja vam mostrar el nostre temor i la nostra certesa de que, per una banda la completa submissió del govern espanyol, i de l’altra la inflexible i injusta obsessió de la Comissió Europea per l’incompliment dels objectius de dèficit, desembocarien en mesures que perjudicarien les classes populars i els segments més vulnerables de la població. Ara sembla que ho podrem confirmar amb la proposta de congelació d’alguns dels programes europeus encaminats precisament a ajudar els sectors més desafavorits i lluitar contra les desigualtats”.

La Comissió Europea ha remés ja un document amb els programes europeus que se suspendran per l’incompliment de dèficit, i ja ha saltat l’alerta en alguns sectors com per exemple l’agrari i el pesquer davant el greu perjudici que els ocasionarà: “Al País Valencià, la Unió de Llauradors ja ha alertat de la greu situació a la que s’aboca a milers d’agricultors o ramaders que han assumit compromisos i inversions per a diversos anys en base al Programa de Desenvolupament Rural. No només això; una bona part dels projectes destinats a impulsar i dinamitzar el medi rural, com ara la incorporació de joves al camp, l’agricultura ecològica, les millores de condicions de la comercialització de productes agroalimentaris o la gestió sostenible de regadius depenen d’aquest programa. D’aquesta forma, la Comissió Europea aplica una veritable condemna sobre les zones rurals valencianes”.
El llistat de programes que es congelaran també inclou l’Operational Programme Valencia, una iniciativa que té entre els seus objectius la millora de l’accés al mercat laboral i de la qualitat de l’ocupació, la lluita contra el fracàs escolar o el foment de la integració laboral de les persones amb més dificultats. Per a Albiol, “eliminar aquest tipus de programes suposa castigar directament la població més vulnerable del País Valencià. Si a això sumem l’injust finançament al què el govern central ens sotmet, el nostre territori es veu abocat a una situació que frega l’emergència social”.

Finalment, al document també figura la suspensió d’un programa de potenciació de la investigació i el desenvolupament tecnològic, la millora en l’ús de les tecnologies de la informació i l’impuls a la competitivitat de les pime. Per a la portaveu d’EUPV a l’eurocambra, “la Comissió Europea el que fa és aplicar mesures que van en contra del progrés i la millora de la qualitat de vida de les valencianes i els valencians. I mentre, l’executiu de Rajoy es plega invariablement a un model que condemna els més dèbils a pagar les pitjors conseqüències d’aquestes polítiques”.

 

Nota: teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol al següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20160722-sancions-ce-pv

Related Articles

Back to top button