EUPV acusa el PP de maltractar econòmicament els valencians

La portaveu d’EU a Brussel·les Marina Albiol acusa el Partit Popular de maltractar econòmicament les valencianes i els valencians després que el ministre en funcions Montoro haja anunciat que aquest estiu cobrarà la multa imposada per la Unió Europea a l’Estat espanyol per falsificar el dèficit de  la Generalitat.

Segons Albiol, “el PP no només condemna al País Valencià a un finançament injust, relegant-nos a la cua de l’Estat amb 238 euros menys per habitant que la mitjana espanyola. Ara, a més, ens farà pagar a les valencianes la multa que va imposar la UE per una falsificació de la despesa sanitària la qual va ser denunciada vàries vegades per Esquerra Unida, i de la qual fins i tot va advertir la Sindicatura de Comptes”.

Com ja ha reiterat en anteriors ocasions la portaveu d’EU a l’europarlament, “qui hauria de pagar aquesta multa són Francisco Camps i Alberto Fabra, responsables últims del Consell que han consentit que es portaren a terme aquestes irregularitats. Per a nosaltres la discussió no s’hauria de centrar en si són els ciutadans i ciutadanes del País Valencià els que han de pagar, o si deurien pagar la multa els ciutadans i ciutadanes de l’Estat espanyol: és injust que siga el poble qui pague per la nefasta gestió del Partit Popular. Ací hi ha uns responsables, que són els diferents consellers de Sanitat i Hisenda de l’etapa del PP, i els presidents Camps i Fabra, i ells haurien de fer front a aquesta multa”.

Per a Albiol, “aquest cas suposa un greuge especial cap a la ciutadania valenciana. El PP es burla de les valencianes i els valencianes amb un sistema de finançament totalment insultant, però no contents amb això ara també haurem d’assumir una multa derivada de les pràctiques corruptes i la gestió infame del Partit Popular valencià”.

 

Related Articles

Back to top button