SIXTO APOSTA PER LA CREACIÓ D’UNA BANCA PÚBLICA

Per al candidat d’Esquerra Unida de la coalició A la Valenciana, Ricardo Sixto, és necessari recuperar la banca pública com una eina fonamental del desenvolupament econòmic.

Des de la coalició A la valenciana “defensem la necessitat d’una banca pública potent. Per això el futur govern d’Espanya ha de negociar amb la Unió Europea per posar-la en marxa”, explica R.Sixto. Ara, amb les entitats que ja estan en mans de l’Estat i que ja foren nacionalitzades com Bankia, “hem d’impedir que siguen reprivatitzades i mantidre-les en el sector públic”.

Per a la coalició és important que aquesta banca pública junt amb l’institut de crèdit oficial serveixen per a facilitar el crèdit. “Cal reestructurar el deute hipotecari de les llars, parlem de llars amb tots els seus membres en l’atur, que estiguen amb ingressos per baix de tres vegades l’IPREM. Són famílies amb unes situacions complicades que ara entre el deute hipotecari i el descens del valor del seu habitatge es troben ara en una situació d’extremada vulnerabilitat.”

“L’existència d’una banca pública potent és fonamental en qualsevol economia. Espanya la tenia fa anys i va ser privatitzada, pensem que ara és el moment després de la nacionalització, del rescat que es va produir a determinades entitats com a Bankia, de tornar a recuperar eixa banca pública renegociant amb Brusel·les els termes de la privatització. No reprivatitzant l’entitat sinó mantenint-la dins l’espai públic com una eina fonamental de desenvolupament econòmic i canvi del model productiu”, conclou Sixto.

Related Articles

Back to top button